Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

 ETEN

GROENTUH

 

Groentuh is een 2-jarig programma voor het basisonderwijs, waarbij het leren kweken en eten van verse groente centraal staat. Door een deel van het schoolplein (max. 100m2) te ‘vergroenten’ met moestuinen, natuurlijke elementen en het planten van (eetbaar) groen wordt een compacte, aantrekkelijke plek gerealiseerd waar getuinierd, gespeeld en geleerd wordt. Groentuh heeft een educatief programma vol uitdagende activiteiten die op locatie uitgevoerd worden.

 

Meer informatie:
Edward Boele
boele@buurtlab.nl 

SMAKELIJKE MOESTUINEN

Smakelijke Moestuinen is een breed opgezet voedings- en leefstijl interventieprogramma gericht op kinderen van 1 tot 4 jaar in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Op het kinderdagverblijf kweken de pedagogisch medewerkers, samen met de kinderen, 16 soorten groenten in de moestuin. Deze worden met de hele groep geproefd. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema groente.

 

Meer informatie:
www.smakelijkemoestuinen.nl
Edward Boele
boele@buurtlab.nl 

 SPELEN

RAVOTTUH


Ravottuh geeft kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om te spelen en te leren in de natuur bij hen in de buurt. Bewoners van jong tot oud zijn betrokken in het gehele proces om te komen tot een succesvolle natuurlijke speelplek: participatie, ontwerp, aanleg, gebruik en beheer. Op diverse locaties voert Ravottuh een activiteitenprogramma uit met de natuur als middel.

 

Meer informatie:
Edward Boele
boele@buurtlab.nl 

GROENE SCHOOLPLEINEN

 

BuurtLAB stimuleert scholen en kinderopvang hun directe buitenruimte te vergroenen. Schoolpleinen worden zo groene speel-, leer- en ontmoetingsplekken waarvan zowel in als na schooltijd gebruik kan worden gemaakt. We ondersteunen scholen in het gehele proces: zoeken van financiering, participatie, ontwerp, realisatie, beheer en gebruik.

 

Meer informatie:
Edward Boele
boele@buurtlab.nl

VERLOREN LANDJES

 

In samenwerking met Fonds 1818 en Jantje Beton worden in de regio Haaglanden natuurlijke speelplekken gerealiseerd. Hierbij wordt de aanpak van Ravottuh gebruikt. In Leiden en Delft zijn enkele ‘verloren landjes’ omgevormd tot natuurlijke speelplekken met en voor de buurt.

 
Meer informatie:
Edward Boele
boele@buurtlab.nl

 SPORTEN

FC ZYLYN

Buurtsportvereniging FC Zylyn biedt het gehele jaar verschillende sporten aan. Met FC Zylyn benutten wij de ruimte en mogelijkheden die de buurt biedt (pleintjes en veldjes). Kinderen maken zo kennis met verschillende sporten en spelen wedstrijden tegen teams uit andere delen van de stad.

 
Meer informatie:
Bart Kleijweg
kleijweg@buurtlab.nl

SPORTCAMPUS CROOSWIJK

 

Sportcampus Crooswijk is een initiatief om meer Crooswijkers (en andere Rotterdammers) lekker in beweging te krijgen op het multi-sport-complex Schuttersveld. Samen met sportaanbieders uit de buurt is een passend sport- en beweegaanbod opgezet dat aansluit op de vraag en behoefte van de, vooral jongere, gebruikers.

 

Meer informatie:
Bart Kleijweg
kleijweg@buurtlab.nl 

OPLEIDING LSR

 

BuurtLAB leidt buurtbewoners op door middel van de opleiding LSR, Leider Sportieve Recreatie. In deze opleiding leren zij (bron: NSA) op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende wijze leiding te geven aan recreatieve sporters. Centraal staan pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden. Deelnemers die slagen ontvangen een erkend diploma

 

Meer informatie:
Bart Kleijweg
kleijweg@buurtlab.nl

 ONTWIKKELEN

HOOG KOETURE

 

BuurtLAB heeft bij meerdere projecten gezien dat mensen te maken hebben met armoede. Samen met moeders uit Oudeland Hoogvliet zijn we Hoog Koeture gestart. Bij Hoog Koeture wordt de beste en mooiste tweedehands kinderkleding ingezameld. Deze kleding wordt nagekeken, gewassen en gestreken. Een deel gaat rechtstreeks naar kinderen die het meer dan goed kunnen gebruiken. Een ander deel wordt tijdens Hoog Koeture-markten op scholen tegen een bodemprijs verkocht.

 

Meer informatie:
Edward Boele
boele@buurtlab.nl 

BUURTLAB BUS

 

BuurtLAB gaat regelmatig op pad met de BuurtLABbus. Een SRV-wagen vol materialen en activiteiten, waardoor snel contact gelegd wordt met bewoners. Zij hebben goede ideeën en willen ‘iets’ betekenen voor hun buurt. BuurtLAB ondersteunt ze bij het doorontwikkelen van hun plan, concept of aanpak. Er wordt verbinding gelegd met andere partijen en gezocht naar financiële middelen. In het begin zijn het vaak kleine dingen die werken en succes hebben. Zo ontstaat het gevoel bij bewoners grip te hebben op de zaak.

 

Meer informatie:
Bart Kleijweg
kleijweg@buurtlab.nl

BuurtLAB is partner van Roffabriek.

 

Contact

Stichting BuurtLAB
 
Post:
Postbus 22045
3003 DA  
ROTTERDAM
Bezoek:
Crooswijksebocht 10a
3034 NA 
ROTTERDAM 
 
 Concept & Ontwerp