Bij BuurtLAB begint het vaak met een klein iets. 

Een opmerking van iemand. 

Een gesprekje met een kind. 

Een uitspraak van een bewoner. 

Een artikel. 

Een vluchtige observatie. 

De trailer van een film.

Een TikTokfilmpje dat voorbij komt.

Een simpele oplossing bedacht door een bekende.

Een product dat in de schappen staat van de supermarkt.

Een gesprekje, dat je toevallig opvangt, tussen mensen in de trein.

Een wandelingetje in een park.

Dat iets heeft in vrijwel alle gevallen zijn oorsprong in de dagelijkse praktijk. 

Dat iets zet ons aan het denken. We praten, appen, en schrijven korte stukjes over dat iets. Delen het. Laten het even liggen. Slapen er wat nachten over. 

En dan blijft er iets van over of niets. In het geval dat er iets van over blijft, maken wij van iets een klein plannentje en delen dat in kleine kring. Als dat meerdere mensen kietelt om het te gaan doen, gaat het bruisen en groeit de dadendrang. We gaan het doen! Vaak is het dan nog lang niet perfect, maar door te doen ervaren we wat niet goed is en wat beter kan. Puzzelen. Schaven.

En dan kan het zomaar zijn dat dat kleine iets gaat groeien en groter wordt.

EEN VOORBEELD

Annemieke van BuurtLAB zat even aan de telefoon met de school van haar pleegzoon. Ze vroeg of ze iets kon betekenen in tijden van Corona. Er volgde een lijstje, dat eindigde met dat er te veel leerlingen niet lekker kunnen lezen thuis in een goed kinderboek. Geen onbetekende titels, maar klasseboeken. 

Annemieke hangt op. Appt een ideetje in de BuurtLABgroep. Na een paar nachten is er een klein plan, een titel en fietst Annemieke dit weekend op de BuurtLABtransportfiets door heel Rotterdam. Op pad om voor klassen klasseboeken op te halen bij mensen thuis en die weer te bezorgen op de plekken (kinderen) waar ze het hardste nodig zijn. Gekker nog, komende week wordt een pallet met 1000 klasseboeken voor haar deur gezet en willen al veel meer klassen meedoen aan Klasseboeken. 

En het begon met een klein iets: een opmerking in een telefoongesprek en het organiseren van een stapeltje klasseboeken voor 1 klas. 

BuurtLAB is partner van Roffabriek.

 

Contact

Stichting BuurtLAB
 
Post:
Postbus 22045
3003 DA  
ROTTERDAM
Bezoek:
Crooswijksebocht 10a
3034 NA 
ROTTERDAM 
 
 Concept & Ontwerp