Buurt+LAB

 

Wij zien de buurt als schaal waarop onze doelgroep(en) leven, wonen, naar school gaan en een groot deel van hun sociale netwerk hebben. LAB staat voor laboratorium en voor ontwikkelen, proberen en uitvinden. Uitvinden waar bewoners wat aan hebben, mee vooruit kunnen en dat vertalen naar aansprekende concepten en (nieuwe) ideeën. Welk concept BuurtLAB ook ontwikkelt, er zit altijd BuurtLAB-DNA in.

 

Wat is dat DNA?

 

De meest gelukkige mensen zijn de meest sociaal vaardige mensen. Mensen die weten hoe ze een band moeten opbouwen en oog hebben voor een ander. Van nature letten wij op hoe kinderen, jongeren en volwassenen met elkaar omgaan in een buurt, hoe hun sociale netwerk eruit ziet en hoe ze daarin bewegen, waar de knelpunten zitten en waar wij kansen zien. BuurtLAB verstaat de kunst van het verbinden en brengt sociale netwerken tot leven. Wij koppelen mensen aan elkaar, verbinden dromen met mogelijkheden en mensen met kansen. Daar zijn vakmensen voor nodig. Mensen die in de frontlinie durven en kunnen opereren, iedere dag graag vroeg opstaan om te ondernemen en dat alles combineren met een gezonde dosis out-of-the-box-denken. Tussen 2007 (start BuurtLAB) en 2014 zijn verschillende concepten ontwikkeld.

 

De grootste zijn:

 

Coolzaad, FC Zylyn, Ravottuh, Proef, Smakelijke Moestuinen

 

Klik HIER voor de BuurtLABwijzer in PDF-formaat.

 

Er borrelt van alles in BuurtLAB

chemie + energie = massa

FC Zylyn

FC Zylyn stimuleert kinderen te (gaan) bewegen en sporten in eigen buurt. Met buurtbewoners zetten we een buurtsportvereniging op.

Meer

 

Proef

Met de Proefmobiel trekken we door buurten en onderzoeken op pleintjes, grasveldjes de natuur. Proefjes doen en proeven. Het begint met verwondering.

Meer

 

 

PopOpClub

De PopOpClub is een methodiek waarbij met bewoners (bottom-up) aanpakken worden ontwikkeld om de effecten van armoede bij kinderen tegen te gaan. 

Meer

 

Ravottuh

Je hebt pas goed gespeeld als vies thuis komt. Dat kan bij Ravottuh. Terreintjes (in de buurt, om de hoek) vol natuurlijke speelaanleidingen.

Meer

 

 

Smakelijke Moestuinen

Gezond eten kun je leren en verse groente hoort op het menu van jonge kinderen. De Smakelijke Moestuinen richt zich op peuters in kinderopvang en peuterspeelzalen.

Meer

 

 

Overige LABactiviteiten

In BuurtLAB wordt regelmatig gezocht naar andere, nieuwe formules in buurten. Met bewoners nadenken, doen, terugkijken, aanpassen en geduld hebben. 

Meer

 

Contact BuurtLAB

Stichting BuurtLAB

Post:

Postbus 22045
3003 DA  Rotterdam

Bezoek:

Crooswijksebocht 10a
3034 NA ROTTERDAM

Mail: info@buurtlab.nl

Facebook

Twitter